Minimalna grubość tarcz hamulcowych ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Zamieszczone przez RomanS
    Widać, że powierzchnie hamowania pracują ale tarcze czyste nie chą być, niestety...
    tak miaqlem w pasacie z tym motorem co ty. Pomoglo dokladne wyczyszczenie zaciskow.
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• tompol
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 410

Zamieszczone przez aciu
      bo tyłem dodatkowo steruje korektor siły hamowania i przy jeździe w pojedynkę tylnie hamulce prawie nie biorą udziału
      Zamieszczone przez RomanS
      Korektor to mam w Passacie z 1994 r. A w Octavii z 1999 nie ma takiego ustrojstwa :!:
      Co ciekawe Cedrych pisze w swojej książce, że korektor jest w układach bez ABS/EDS i to by się zgadzało. Mam te układy więc korektora "niet". ALe we wspomnianym wiekowym Passacie jest i ABS i korektor przy tylnej belce !
      Tak się zastanawiam jak to jest, jak się wyłączy ABS przez wyjęcie bezpiecznika lub jak się on przepali. :roll: Pewnie robi się jazda bez trzymanki, bo układ ABS przestaje kontrolować siłę hamowania tylnych kół. Chyba, że one z założenia mają małą wydajność w porównaniu z przodem i dzięki temu ich blokowanie przy uszkodzeniu ABS jest mało prawdopodobne. Ale nie wydaje mi się. Więc jazda po bandzie zostaje. :diabelski_usmiech I w tym przypadku "natychmiast skontaktować się z najbliższym serwisem Skoda" zaczyna nabierać sensu. :szeroki_usmiech
      srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

Pracuję...